monitor.bg
Вторник 20 Април, 2010
Една пета от летовниците в най-скъпия хотел там са българи
От 40 до 3000 евро за нощувка на Халкидики
1,5 млн. чужденци очакват на полуострова

АВТОРЪТ
Круизът край северния бряг на Света гора трае около 3 часа и започва от градчето Урануполи.
.
Нашенци предпочитат 7-дневните почивки
1,5 млн. чужди туристи и още толкова гръцки очакват на Халкидическия полуостров през това лято в южната ни съседка, съобщи още Мария Папа. Според нея най-многобройни ще са германците и ще достигнат поне 500 000, като те предпочитат почивката да им бъде изцяло предплатена. 150 000 руснаци ще изберат това лято курортите на Халкидики. Те са много по-платежоспособни туристи, добави Мария Папа.

Бройката на българите и румънците по летовищата в тази част на Гърция е трудно да се уточни, защото те минават границата с автомобили, каза още тя. Българите най-често предпочитат да изкарват по около седмица в курортите на Халкидики, уточни Мария Папа.
.
Круиз с корабче около Атон излиза €15
Круизът с корабче край Света гора струва 15 евро. Трайността на пътуването, което започва от пристана на Урануполи, е около 3 часа и е само край западния бряг на полуострова, защото от източната част морето е доста по-неспокойно. По време на круиза описанието на забележителностите, покрай които се минава, е и на български.

От сергиите до пристанището на градчето или от борда на плавателния съд може да си купите сувенири, като най-евтиният е с цена около 2 евро. Кафето и чаят на кораба ви струват 2,50 евро, капучиното - 3,50 евро. На брега можете за около 3 евро да се вземе естествен сюнгер, изваден от морето.
.
.
.
.
Анкета
Съгласни ли сте, че уволненият шеф на спешното отделение в ИСУЛ е уронил престижа на МЗ с изказването си, че там работят "и олигофрени"?
да
не
не мога да преценя